وقتی که آووکادو به عنوان گیاه خانگی پرورش داده میشود، اغلب از طریق دانه (هستههای میوه) رشد میکند که این دانهها میتوانند در آب جوانه بزنند و یا به صورت مستقیم در خاک گلدان کاشته شوند. گیاهان ریشهدار پشت پنجرهی آفتابی بهتر رشد میکنند. در بهار و تابستان آنها را مرتباً با کود دانهای متعادل بارور کنید. آووکادوهایی که در داخل خانه یا جای سرپوشیده رشد میکنند گیاهان تازهتری هستند. اگر میخواهید میوه دهد و به درختی واقعی تبدیل شود، باید آووکادو خود را به بیرون ببرید.
خواص آووکادو
آووکادو دارای پتاسیم بیشتری از موز است
پتاسیم ماده معدنی مهمی است که بیشتر افراد به اندازه کافی از آن استفاده نمیکنند. آووکادو سرشار از پتاسیم است و این امر فشار خون سالم را در افراد باعث میشود.
کاهش سطح کلسترول و تری گلیسیرید با آووکادو
مطالعات بیشماری نشان داده است که خوردن آووکادو می تواند عوامل خطر بیماری قلبی مانند، کلسترول HDL “بد” و “خوب” و همچنین تری گلیسیرید خون را بهبود بخشد.
آووکادو و نگهبانی از چشم ها
آووکادو سرشار از آنتی اکسیدان ها از جمله لوتئین و زیراکسانتین است. این مواد مغذی برای سلامتی چشم بسیار مهم هستند و خطر ابتلا به آب مروارید را کاهش می دهند.
جلوگیری از ابتلا با سرطان
برخی از مطالعات انجام شده در آزمایشگاهها، نشان داده اند که مواد مغذی موجود در آووکادو ممکن است فوایدی در جلوگیری از سرطان پروستات و کاهش عوارض جانبی شیمی درمانی داشته باشد.
تسکین علائم آرتروز
مطالعات نشان داده اند که عصاره های روغن آووکادو و سویا می توانند علائم آرتروز را به میزان قابل توجهی کاهش دهند.
کاهش وزن با آووکادو
شواهدی وجود دارد که نشان میدهد، آووکادو دوستدار کاهش وزن است. خوردن یک آووکادو در رژیم غذایی، باعث میشود اشتهای کمتری کسب کنید و کالری کمتری بخورید. این میوه پر خاصیت از نظر فیبر سرشار و کربوهیدرات آن بسیار کم است و دقیقا دو ویژگی ( کالری و کربوهیدرات کم ) که باید به کاهش وزن کمک کند، را داراست.
شرایط نگهداری از گیاه آووکادو
نور مناسب آووکادو
آووکادو، مانند موز، در آفتاب کامل رشد میکند. این گیاه اندکی سایه را تحمل میکند، اما به طور کلی گیاهانی که در جای سرپوشیده کاشته میشوند باید در پرنورترین جایی که میتوانید پیدا کنید گذاشته شوند. اگر با دانه شروع میکنید، میتوانید دانهها را در طاقچهی پنجرهی روشن نگه دارید تا زمانی که ریشه بزند، و اولین برگها ظاهر شوند.
آبیاری گیاه آووکادو
گیاه آووکادو باید همواره مرطوب نگه داشته شود، اما زهکشی کافی نیز ضروری است. مراقب زرد شدن برگها باشید، که نشاندهندهی آب بیش از حد است. علاوه بر این، مراقب باشید که نمک کود از خاک بیرون بریزد.
دما مناسب گیاه آووکادو
گیاه آووکادو فصل رشد گرم را ترجیح میدهد، اما زمانی که رشد کند میشود میتواند دمای زمستان زیر ۱۰ درجهی سانتیگراد را نیز تحمل کند.
خاک مورد نیاز گیاه آووکادو
مخلوط خاک گلدان غنی و دارای زهکشی سریع، خاک ایدهآل برای این گیاه است.
کوددهی گیاه آووکادو
در طول فصل رشد آن را به وفور با کود متعادل کود دهید. بعد از چند سال که گیاه بزرگتر میشود و به میوهدهی نزدیک میشود، میتوان از کود میوه و سبزیجات استفاده کرد.
تعویض گلدان آووکادو
هر بهار که آووکادو دوباره شروع به رشد میکند، گیاه را در گلدانی بزرگتر بکارید. در چند سال اول، هرس کردن آووکادو لازم است تا گیاه برای پرپشت شدن تشویق شود.
هرس کردن گیاه آووکادو
اولین هرس جدی باید زمانی انجام شود که گیاه فقط ۳۰ سانتیمتر طول دارد. در این زمان، آن را به ۱۵ سانتیمتر برش دهید و اجازه دهید تا برگها و ساقههای جدید درآیند. هنگامی که گیاه بلندتر میشود، در تمام تابستان مانع رشد جدید شوید تا شاخههای جدید شکل بگیرند، زیرا میوهی آووکادو با رشد جدید رشد میکند. جدا کردن قسمتهایی که به تازگی رشد کردهاند باعث میشود که گیاه پرپشت شود و در عین حال اندازهی آن نیز کنترل میشود.
تکثیر گیاه آووکادو
آووکادو را میتوان به چند روش تکثیر کرد. افراد حرفهای گونههای مرغوب آووکادو را به ساقههای مقاوم در برابر بیماری پیوند میزنند تا درختی مقاوم در برابر بیماری با نوع میوهی مطلوب تولید کنند. آنها همچنین میتوانند از طریق روش ریشهدوانی در هوا نیز آن گیاه را تکثیر کنند – فرآیند تشویق ریشه به رشد از طریق زخم کردن یک شاخهی درخت، پیچاندن ناحیهی زخمی شده با مقدار کمی از محیط ریشهزایی، و سپس در حالی که شاخه هنوز روی درخت است دستهای ریشه رشد میکنند. هنگامی که شبکهای از ریشهها رشد کرد، شاخه بریده میشود و در خاک کاشته میشود اما متداولترین روش تکثیر گیاه آووکادو از طریق کاشت بذر هست که در ادامه به جزئیات بیشتر به آن خواهیم پرداخت.
نحوه کاشت هسته آووکادو در گلدان
مرحله اول
ابتدا میوه آووکادو را میل کنید و هسته ی آن را نگه داشته و بشویید. سپس به وسیله ی 4 تا خلال دندان هسته را روی دهانه لیوان یا کاسه ای آب تنظیم کنید به صورتی که 2.5 سانتی متر از هسته درون آب باشد.
مرحله دوم
لیوان را به جایی ببرید که گرما و تابش مستقیم نور آفتاب را داشته باشد. مطمئن شوید که همواره 2.5 سانت از هسته درون آب باشد و وقتی آب کم شد دوباره لیوان را پر کنید. بعد از گذشت 2 الی 6 هفته شما باید نتایجی مانند رشد ریشه و جوانه زدن ساقه را مشاهده کنید.
مرحله سوم
زمانی که طول جوانه به 10-12 سانتی متر رسید زمان آن است که آن را کمی ببرید تا دوباره به 7 سانتی متر برسد. با این کار ساقه تقویت شده و به برگدهی بیشتر تشویق میشود.
مرحله چهارم
بعد از بریدن ساقه ریشه ها پهن تر خواهند شد و ساقه دوباره برگ خواهد داد و قوی تر از قبل میشود و این نشانهی این است که باید آنرا در گلدانی بکارید. برای کاشت هسته آووکادو آن را در خاک هوموس غنی بکارید به صورتی که نیمی از هسته بیرون بماند. در واقع قسمت ریشه دار که در آب قرار داشت را درون خاک بگذارید.
مرحله پنجم
اطمینان حاصل کنید که گیاهتان به طور متوالی آبیاری میشود. گاهی به طور عمیق تری به آن آب بدهید اما توجه کنید که خاک باید در بیشتر مواقع کمی مرطوب باشد نه اشباع از آب. در صورت مشاهده برگ های زرد، بدانید که آبیاری بیش از اندازه است و در این مواقع چند روز به گیاه آب ندهید تا خاک خشک شود.
مرحله ششم
این نکته را در نظر بگیرید که نور خورشید هر چه بیشتر باشد، برای رشد آووکادو بهتر است.
مرحله هفتم
اگر به جایی رسیدید که برگ ها قهوه ای شدند یا از قسمت بالایی دچار سوختگی شده اند نشان دهنده ی این است که نمک اضافی در خاک جمع شده است. برای رفع این مشکل بگذارید تا زمان آبیاری، آب بطور آزادانه از گلدان خارج شود و بعد از مدتی آن را با احتیاط خشک کنید.
مرحله هشتم
احتمالا در این زمان طول ساقه به 30 سانتی متر رسیده است. مجددا آن را تا اندازه ی 15 سانتی متر کوتاه کنید تا به رشد و دادن ساقه های بیشتر تشویق شود.
مرحله نهم
تبریک! حالا شما یک گیاه زیبا و سبز دارید که اکسیژن تولید کرده و دنیا را به جای بهتری تبدیل میکند! علاوه بر این با نگهداری و مراقبت طولانی مدت از آن میتوانید از میوهی آن نیز استفاده کنید.
میوتوجه داشته باشید که گیاه پرورش یافته از این روش با گیاه والد فرق داشته و 7-10 سال طول میکشد تا میوه دهد. پس صبور باشید و درختچهی میوهی خودتان را پرورش دهید.
شرایط کاشت آووکادو در خارج از منزل چیست؟
هم اکنون در برخی از شهرهای شمالی کشور این گیاه پرورش داده شده است. دقت کنید که درخت آووکادو به محیط گرم و مرطوب نیازمند است و یک میوه استوایی محسوب می شود. بنابراین اگر محیط زندگی شما دارای رطوبت بالا و گرمای مناسب در طول سال می باشد می توانید این درخت زیبا را در خارج از منزل نیز پرورش دهید.
انواع آووکادو
اگرچه حدود ۱۰۰۰ نوع آووکادو وجود دارد، اما رایجترین نوعی که احتمالاً راهش را به خانهی شما پیدا میکند، آووکادو هاس است که در کالیفرنیا و در سراسر آمریکای لاتین به مقدار قابل توجهی رشد میکند. این نوع آووکادو کوچک و زبر و دارای چربی بالا و بافت خوشمزه است. آووکادوهای بزرگتر و سبز روشنتر فلوریدا نیز به صورت فصلی یافت میشوند. این نوع آووکادوهای چربی کمتری دارند و گاهی اوقات به عنوان آووکادوی سالم به بازار عرضه میشوند.
آفات و بیماریهای آووکادو
مراقب علائمی مانند زرد شدن برگ باشید، که میتواند حاکی از آب بیش از حد آب یا زهکشی ضعیف باشد. زرد شدن برگ ممکن است باعث پوسیدگی ریشه در خاک گلدانهای بسیار مرطوب شود. همچنین مراقب پوستهی سفید روی خاک باشید، این به معنای نمکی زیادی حاصل از کود است. گلدان را مرتباً بشویید.
هنگامی که آووکادو در خارج از خانه رشد میکند، با پژمردگی برگ تهدید میشود که ناشی از قارچ میباشد. این قارچ از طریق چندین گونهی مختلف سوسک آمبروزیا منتقل میشود. درختان آلوده معمولاً طی ۴ تا ۸ هفته از پای درمیآیند.
سلام خسته نباشید من یک اووکادودر گلدان دارم میخواهم گلدان آن را عوض کنم مرا راهنمای کنید ممنونم