همه چیز درباره پپرومیا روسو

پپرومیا روسو

پپرومیا روسو یا پپرومیا قرمز یکی از گیاهانی است در خانواده پپرومیا. این پپرومیا با ظاهری بسیار زیبا و دلفریب و برگ‌های بیضی شکل و نوک تیز یکی از گیاهان خانگی پر طرفدار است.  این گیاه در اصل از برزیل ، آمریکای جنوبی و آمریکای مرکزی می آید. این گیاهان در واقع شبیه گیاهان فلفل (فلفل سیاه) هستند.

 

مراقبت و نگهداری از پپرومیا روسو

اندازه و رشد پپرومیا روسو

بوته روسو از عرض و ارتفاع تا 8 اینچ (حدود 20 سانتیمتر) و به شکل گل رز رشد می کنند. برگهای آن سبز تیره، قلبی شکل و چروکیده هستند که در انتهای ساقه ها به طول 3 تا 4 سانتیمتر رشد می کنند. ساقه های روسو قرمز رنگ هستند ولی برگها شاید آنقدر سبز تیره باشند که در امتداد سطح موج دار برگ به رنگ سیاه به نظر برسند.

 

نور مناسب گیاه پپرومیا روسو

پپرومیا روسو در مکان روشن با نور غیر مستقیم بهترین عملکرد را دارد. قرار دادن این گیاه در یک مکان نیمه آفتابی یا در هنگام آفتاب صبح یا عصر خوب است ولی روسو آفتاب مستقیم و کامل را تحمل نمی کند. نور فلورسنت یک انتخاب عالی برای کسانی است که داخل منزل از آن مراقبت می کنند چون این گیاهان دوست ندارند در محیط های بسیار تاریک یا در معرض تابش شدید و مستقیم خورشید قرار بگیرند.

 

دمای نگهداری از پپرومیا روسو

بهترین دما برای روسو بین 13 درجه تا 24 درجه سانتیگراد است. این گیاهان را به دور از وسایل گرمایشی و درهایی که در تابستان گرم و یا زمستان سرد باز و بسته می شوند قرار دهید. این گیاهان نمی توانند گرما یا سرما را تحمل کنند.

 

گلدهی پپرومیا روسو

گلهای روسو بسیار ریز و سفید مایل به سبز هستند که در انتهای سنبله های مایل به قرمز به اندازه 5 تا 7 سانتیمتر رشد می کنند. این گلها بی‌بو هستند و در بهار و تابستان دیده میشوند. روسو گلهای خیلی زیبا و نمایشی ندارد اما عجیب و مهیج هستند.

 

گلدهی پپرومیا روسو

 

نحوه آبیاری پپرومیا روسو

روسو نباید خیلی خشک شود و نباید بیش از حد آبیاری شود. فقط وقتی خاک گلدان خیلی خشک شده باشد آبیاری بیشتری انجام دهید. ریشه های شکننده پپرومیا نمیتوانند شرایط خشکسالی را تحمل کنند. بهتر است همیشه از زیر گلدان آبیاری کنید و اجازه دهید گیاه تمام آب مورد نیاز خود را تامین کند. سپس اجازه دهید قبل از قرار دادن گیاه روی زیر گلدانی، آب اضافی از سوراخ های زهکشی خارج شود. هر 7 الی 10 روز پپرومیا روسو را آبیاری کنید.

تاج گیاه را هرگز خیس نکنید. این امر به ویژه در هوای سرد بسیار مهم است زیرا رطوبت روی تاج گیاه منجر به پوسیدگی برگها می شود. گیاهان پپرومیا رطوبت معمولی داخل خانه را ترجیح می دهند. اسپری آب برای روسو غیر ضروری است مگر اینکه بخواهید برای تمیز کردن گیاه از آن استفاده کنید.

در فصل زمستان به میزان قابل توجهی آبیاری را کاهش دهید و در فضای باز، در پاییز و ماه های سرد که بارش باران وجود دارد هرگز به پپرومیا روسو خود آب ندهید.

 

کوددهی پپرومیا روسو

در فصل رشد گیاهان، دو بار در ماه از کود مایع رقیق شده استفاده کنید و در هر 3 بار آبیاری یک بار گیاهتان را کود بدهید. برای گیاهان داخل خانه در طول پاییز و زمستان ، فقط یک بار در ماه کود دهید. مانند آبیاری، مراقب باشید که کود با برگها تماس پیدا نکند. اگر به تازگی گیاه خود را خریده اید یا به تازگی خاک گلدان را با خاک تازه عوض کرده اید، آن را به مدت 6 ماه کود ندهید. کود دهی را در اولین بهار پس از گذشت 6 ماه شروع کنید.

 

خاک مناسب برای پپرومیا روسو

پپرومیا گاهی اوقات جزو گیاهان آبدار (مانند کاکتوس که آب را در برگ گوشتی خود ذخیره میکند) محسوب می شود و گاهی اوقات به عنوان یک اپی فایت (گیاهانی مانند خزه که روی گیاهان دیگر رشد می کنند) تصور می شود.  با این حال این گیاهان اپی فایت واقعی نیستند. آنها فقط از ریشه های خود به عنوان وسیله ای برای ماندن در جای خود استفاده نمی کنند و از ساختار درخت به صورت انگلی تغذیه می کنند. در هر صورت، این گیاهان به یک گلدان با خاکی زهکشی شده نیاز دارند که مقداری رطوبت را در خود نگه دارد. این گیاه به دلیل داشتن ریشه کوچک، انتخاب خوبی برای باغچه به حساب می آید. به خصوص اینکه به خاک عمیق احتیاج ندارد، اما به خاک سبک با زهکشی مناسب جهت عبور جریان هوا در خاک نیاز دارد. خاکی که رطوبت را حفظ کرده و ریشه ها را به طور مداوم تغذیه کند.

اگر خاک ساکولنت یا کاکتوس در دسترس نیست ، خاک گلدان را با ترکیب 50٪ پرلیت (perlite) و 50٪ پیت ماس (peat moss) درست کنید. کمی سنگ ریزه نیز به ایجاد گردش هوا در اطراف ریشه کمک می کند.

 

تعویض گلدان

تا زمانی که گیاه شروع به رشد بیشتر از اندازه گلدان خود نداشته باشد، اقدام به تعویض گلدان نکنید. اگر ریشه ها شروع به به خارج شدن از داخل سوراخ های زهکشی (آبگذر خاک) کنند، به این معنی است که گیاه شما نیاز به گلدان بزرگتر دارد. هنگام تعویض گلدان بسیار مراقب باشید زیرا این گیاه ریشه های شکننده و ظریفی دارد و به راحتی آسیب می بیند.

 

نظافت و نگهداری از پپرومیا روسو

گیاه را به طور دوره ای هرس کنید تا اندازه و شکل آن کنترل شود. بهترین زمان برای هرس گیاه روسو در اوایل فصل بهار است. از هرس کردن آن به طور مرتب نترسید زیرا این گیاهان سریع رشد می کنند و دوباره پر می شوند. (هرس منظم به گیاه کمک می کند تا ظاهری جذاب و بوته ای داشته باشد)

ماهی یک یا دو بار برگها را به آرامی با پارچه نرم پاک کنید تا گرد و غبار از آن پاک شود.

 

نحوه تکثیر پپرومیا روسو

تکثیر روسو با شیوه قلمه زدن، مشابه بنفشه آفریقایی ، آسان است. تکثیر آن بسیار شبیه به تکثیر گیاهان آبدار دیگر (ساکولنت ها) است.

تکثیر گیاه پپرومیا روسو به روش قلمه زدن

یک قطعه نسبتاً طولانی را با چند برگ برش دهید. مقداری کمپوست تمیز و تازه را سوراخ کنید و انتهای ساقه ها را در سوراخ قرار دهید. خاک را كمی خیس کنید و آن را در مکانی گرم با نور و تابش غير مستقيم قرار دهید.

 

تکثیر گیاه پپرومیا روسو به روش قلمه زدن برگ

یک برگ را با ساقه متصل به آن قطع کنید. ساقه را به صورت شیب دار برش داده و به مقداری هورمون ریشه زایی آغشته کنید. آن را درون کود تمیز و تازه که با مقداری هورمون ریشه زایی مخلوط شده قرار دهید. مانند قلمه زنی با ساقه، كود را كمی خیس کنید و آن را در مکانی گرم با نور و تابش غير مستقيم قرار دهید. بعد از یک ماه رشد گیاه قلمه زده شده را مشاهده میکنید.

 

نحوه تکثیر پپرومیا روسو

 

آیا پپرومیا روسو سمی است؟

پپرومیا روسو برای رشد در کنار کودکان و حیوانات خانگی کاملاً بی خطر است. آنها کاملاً غیر سمی هستند، اما هنوز هم می توانند حیوانات خانگی را بیمار کنند.

 

خواب زمستانی گیاه آپارتمانی پپرومیا روسو

اگر گیاه پپرومیا، در طول تابستان در خارج از خانه نگهداری شده باشد باید به محض کاهش دما به زیر ۱۵ درجه سانتی گراد، گیاه مورد نظر را به داخل منزل منتقل کنید که این گیاه معمولا به خواب زمستان نمی ‎رود و در شرایط دمایی مناسب از رشد مناسبی بهره مند خواهد شد. به دلیل کمبود نور در زمستان ، رشد این گیاهان اندکی کند تر خواهد شد و در صورت کاهش دما به پایین تر از ۱۵ درجه سانتی گراد ممکن است گیاه مورد نظر دچار خشکی شود . این گیاه در طول زمستان به میزان آب کمتری نیازمند است و از ماه مهر تا دی ماه نیازی به کوددهی گیاه وجود نخواهد داشت.

هوای خشک اتاق و کمبود نور در زمستان ممکن است منجر به خشک شدن و از بین رفتن برخی از برگ های این گیاه شود که برای جلوگیری از بروز این اتفاق، بهتر است برای آبیاری گیاه از آب گرم استفاده شود و همچنین باید دقت کنید تا در طول زمستان گیاه را بیش از حد آبیاری نکنید زیرا این امر منجر به پوسیدگی ریشه آن می ‎شود.

 

بیماری‌های گیاه پپرومیا روسو و روش درمان آن‌ها

کنه های عنکبوتی

هوای گرم و خشک اتاق در فصل زمستان ممکن است سبب آلوده شدن گیاه آپارتمانی پپرومیا روسو به کنه های عنکبوتی شود. این موجودات به ویژه در زیر برگ ها قابل مشاهده خواهند بود. به تدریج وجود لکه های نقره ای در برگ های مورد نظر در نهایت موجب زرد شدن و از بین رفتن آن ها می‎ شود . با شستشو گیاه می‎ توان این آلودگی را تا حدود قابل توجهی کاهش داد و برای انجام این کار لازم است که بستر گیاه پوشانده شود . استفاده ازکرم های تغذیه کننده و یا استفاده از روغن نیم نیز برای مقابله با این آفات راهکار مناسبی خواهد بود .

 

مشکلات گیاه پپرومیا روسو

  1. وجود برگ‌های پژمرده در این گیاه احتمالا به دلیل عدم وجود زهکشی مناسب گلدان ها و نرسیدن اکسیژن کافی به ریشه آن است.
  2. سیاه شدن ساقه ها و برگ های پایینی گیاه نیز ممکن است به دلیل آبیاری بیش از حد گیاه بروز پیدا کند . اگر فقط تعداد کمی از ساقه ها سیاه شده باشند، قطع کردن ساقه های مورد نظر راهکار مناسبی است؛ شما همچنین می ‎توانید گیاه را از گلدان خارج کرده و ریشه های آن را مورد بررسی قرار دهید؛ در صورتی که ریشه های گیاه به طور کامل سیاه شده باشند ، احتمالا راهکاری برای نجات گیاه وجود نخواهد داشت .
  3. ریزش برگ ها ممکن است در اثر تجمع نمک بر روی سطح خاک و یا کوددهی بیش از حد خاک بروز پیدا کند که تشخیص نمک های موجود بر روی سطح خاک کار آسانی بوده و از بین بردن آن ها کار سختی نیست . برای از بین بردن نمک جمع شده روی خاک گیاه باید مقدار آب زیادی را که متناسب با دمای محیط است بر روی خاک گیاه بریزید و اجازه دهید که آب اضافی از طریق سوراخ های زهکشی گلدان خارج شود و بعد از گذشت چند دقیقه آب بیشتری بدهید و پس از خروج آب اضافی ، سینی زهکشی را خالی کنید . در کل شاخ و برگ های کوتاه و کم رشد این گیاه، محیط منزل شما را به باغی زیبا تبدیل خواهد کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *