هرآنچه باید از حسن یوسف بدانید

حسن یوسف

گل حسن یوسف گیاهی گرمسیری و گیاه آپارتمانی از خانواده نعناع و بومی منطقه جاوا است. این گیاه از دیر باز در ایران وجود داشته است و دارای بیش از ۱۵۰ نوع با رنگ آمیزى مختلف است و رنگ های ترکیبی مانند قرمز، سفید، سبز، زرد و قهوه‌ای در انواع آن مشاهده می‌شود. حسن یوسف به دلیل رشد سریع و تکثیر ساده قیمت مناسبی دارد و به دلیل نگهداری آسان برای افراد مبتدی در زمینه گل و گیاه بسیار مناسب است. طول برگ ها از 2.5 تا 14 سانتی متر متغیر است و در اندازه ها و طرح های مختلف وجود دارد. ساقه های این گیاه منحصر به فرد و نیمه آبدار است و ارتفاع آنها چه در آپارتمان چه در فضای باز می‌تواند تا ۵۰ سانتی متر هم برسد.

حسن یوسف یک گیاه علفی دولپه‌ای است. این گیاه یک ریشه عمودی بلند و ضخیم دارد که توسط ریشه‌های کوچک‌تر احاطه شده است و رگبرگ‌هایی شبکه مانند روی برگ‌هایش دارد. همچنین به جای اینکه هر ساقه یک گل داشته باشد، چند گل دارد. با وجود اینکه اکثر مردم حسن یوسف را سالانه تهیه می‌کنند اما این گیاه می‌تواند گیاهی پایا باشد و چندین سال عمر کند. با وجود پایا بودن، این گیاه به شدت در برابر سرما آسیب‌پذیر است. اگر در منطقه سردسیری زندگی نمی‌کنید می‌توانید این گیاه را در بیرون از خانه نگه‌داری کنید اما اگر منطقه شما دمای زیر 10 درجه را تجربه می‌کند باید در فصل‌های سرد حسن یوسف به داخل خانه برده شود.

در صورت مناسب بودن شرایط، حسن یوسف به گل می‌نشیند که بهتر است در همان ابتدای شکوفا شدن، آن را از گیاه جدا کنید. گل حسن یوسف جنبه تزیینی ندارد و تنها انرژی گیاه را کم می‌کند و اجازه نمی‌دهد که انرژی صرف رویش برگهای جدید یا گسترش ریشه شود. عملکرد این گلها تنها برای تولید بذر است و اگر اجازه دهید گلها رشد کنند و بزرگ شوند، گیاه حسن یوسف خود را از دست می‌دهید.

 

گلدهی

 

خواص گل حسن یوسف

القای حس شور و نشاط در محیط

گل حسن یوسف از گل های برگ زینتی است که برگ های رنگی آن جذابیت فوق العاده ای در محیط ایجاد می کند. رنگی بودن برگ های حسن یوسف شور و نشاطی فوق العاده به محیط می بخشد و محیط را سرشار از انرژی می کند. گل حسن یوسف، با توجه به برگ هایی سرشار از رنگدانه در رنگ های گرم و انرژی بخش همچون ارغوانی، صورتی، قرمز، نارنجی، زرد و سبز به خوبی هیجان و نشاط فوق العاده ای را در محیط ایجاد می کند.

 

 ایجاد طراوت و سرزندگی

گل های طبیعی سرشار از حس طراوت و سرزندگی اند. گل حسن یوسف با توجه به گونه های متنوعش و برگ های رنگی اش با قرار گرفتن در محیط منزل به خوبی محیط را سرشار از حس طراوت و سرزندگی می کند.

 

تصفیه هوا

تقریبا اکثر گیاهان با جذب دی اکسید کربن و آزاد کردن اکسیژن در فضا، هوای محیطی که در آن قرار دارند را تصفیه می کنند. همچنین با جذب گازهای آلوده محیط و به جای آن آزاد کردن اکسیژن تاثیر زیادی در تمیز کردن هوای اطراف خود دارند. گل حسن یوسف از این قاعده مستثنی نبوده و نقش به سزایی در تصفیه هوای محیط دارد.

 

ایجاد حس آرامش و بهبود سلامت روان

گیاهان و گل ها سرشار از حس آرمش اند. گل حسن یوسف نیز می تواند به خوبی احساس امنیت و آرامش را به شما ببخشد. مشاهده گل ها و گیاهان در طول روز به خوبی می تواند حس آرامش را در افراد ایجاد کند. معمولا محیط هایی که دارای تعدادی گل و گیاه هستند نسبت به محیط های خشک و بی جان حس آرامش و نشاط بیشتری دارند.

 

جدیدترین محصولات!

 

افزایش رطوبت منزل

گل ها و گیاهان مقداری از میزان آب دریافتی خود را توسط تعریق از دست می دهند که موجب می شود رطوبت محیط اطراف خود را افزایش دهند. گل حسن یوسف از گیاهان نیازمند آبیاری و رطوبت بالا است. تامین آب و رطوبت مورد نیاز گل حسن یوسف موجب می شود که محیط اطراف آن رطوبت بیشتری پیدا کند.

 

 کاهش گرد و غبار

سطح برگ های گل حسن یوسف حالتی کرک دار و مخملی شکل داشته که تاثیر به سزایی در جذب گرد و غبار دارد و موجب می شود که آلودگی و گرد و غبار محیط کاهش پیدا کند. حسن یوسف پس از جذب گرد و غبار به واسطه برگ هایش اکسیژن تازه در محیط آزاد می کند که می تواند محیط را پاکیزه تر کند.

 

 افزایش اکسیژن محیط

گل ها و گیاهان با جذب دی اکسید کربن و آزاد کردن اکسیژن نقش به سزایی در افزایش اکسیژن محیط دارند. گل حسن یوسف نیز با آزاد کردن اکسیژن بالا در محیط به خوبی محیط را تمیزتر و سرشار از اکسیژن تازه میکند. همچنین وجود اکسیژن تازه در محیط هوای محیط را سبک تر می کند که در زمان تنفس کاملا حس خواهد شد. تنفس در محیط هایی که دارای گل و گیاه هستند بسیار راحت تر و عمیق تر خواهد بود.

 

خواص گل حسن یوسف

 

روش نگهداری گیاه حسن یوسف

میزان آبیاری گیاه حسن یوسف

وقتی برای اولین بار حسن یوسف را می‌کارید، چه در باغچه و چه در گلدان، آب زیادی بدهید تا جایی که خاک اشباع شود. در ادامه فقط زمانی به گیاه آب دهید که خاک گیاه رو به خشکی رفته باشد. خاک حسن یوسف باید مرطوب باشد و بیش از حد خیس نشود. ریشه‌های این گیاه در صورت خیس ماندن مستعد پوسیدگی است.

حسن یوسفی که در گلدان کاشته شده باشد نسبت به گیاهی که در باغچه کاشته شده باشد آب بیشتری طلب می‌کند.

در طول فصل‌های گرم تابستان حسن یوسف گلدانی به حداقل روزی یک بار و برخی اوقات دوبار آب‌دهی نیاز دارد.

در کل باید مراقب باشید که بیش از حد به این گیاه آب ندهید زیرا اگر ریشه‌های حسن یوسف از بین برود باعث می‌شود که برگ‌های گیاه نتواند آب و مواد مغذی را جذب کند.

 

نور مناسب گیاه حسن یوسف

حسن یوسف عاشق سایه است. به همین خاطر این گیاه بهترین انتخاب برای گوشه‌های تاریک‌تر خانه یا باغچه است. حسن یوسف در زادگاه اصلی خود اکثرا در سایه است به همین خاطر باید در خانه نیز شرایطی مانند محل زندگی‌اش فراهم کنیم و گیاه را از آفتاب مستقیم دور نگه داریم. نور مستقیم و شدید باعث می‌شود تا برگ‌ها بسوزد و رنگ‌های چشم نواز برگ‌ها محو شود. همچنین ممکن است لبه برگ‌ها قهوه‌ای شود یا لکه‌های بی‌رنگی روی برگ ایجاد شود.

بهترین محل برای حسن یوسف جایی است که نور صبح را دریافت کند و در بعد از ظهر در سایه بماند زیرا آفتاب بعدازظهر بسیار قوی‌تر است و به گیاه آسیب می‌زند. با این کار گیاه هم نور طبیعی خورشید را دریافت می‌کند و هم سایه دلخواهش را می‌گیرد تا رنگ برگ‌ها حفظ شود. اگر شرایط ایجاد سایه در بعد از ظهر را ندارید می‌توانید سراغ گونه‌هایی از حسن یوسف بروید که طاقت آفتاب بعد از ظهر را داشته باشند. بنابراین بهتر است قبل از تهیه این گیاه از محل نگهداری و گونه‌ای که قصد خرید دارید آگاهی لازم را کسب کنید.

 

دما مناسب گیاه حسن یوسف

حسن یوسف یک گیاه گرمسیری است پس قاعدتا گرما را دوست دارد. این گیاه می‌تواند دمایی بین 21 درجه تا 37 درجه را تحمل کند و با فصل‌های گرم مشکلی ندارد اما درباره سرما کم طاقت است. زمانی که در شب دمای هوا به ده درجه سانتی گراد برسد این گیاه طاقتش را از دست می‌دهد. اگر حسن یوسف شما در گلدان است بهترین کار این است که در زمان سرما گلدان را به محلی گرم با نور روشن و غیر مستقیم منتقل کنید.

 

رطوبت مورد نیاز گیاه حسن یوسف

حسن یوسف می‌تواند رطوبت بالا را تحمل کند همانطور که در زادگاه اصلی‌اش این‌کار را میکند. البته برای شادابی بیشتر، این گیاه نیاز به رطوبتی متوسط دارد.

 

محصولات تخفیف دار!

 

خاک مطلوب گیاه حسن یوسف

حسن یوسف به خاکی نیاز دارد که زهکشی خوبی داشته باشد. بهتر است خاک را با مقدار زیادی پرلایت ترکیب کنید تا آب به راحتی تخلیه شود.

 

تعویض گلدان گیاه حسن یوسف

حسن یوسفی که در گلدان کاشته شده پس از مدتی نیاز به گلدانی بزرگتر دارد زیرا فضای گلدان برایش کوچک می‌شود. اگر ریشه‌های گیاه فضای گلدان را پر کند و بیش از حد متراکم شود، رشد گیاه متوقف می‌شود. اگر قصد شما چنین است و نمی‌خواهید گیاه شما بیشتر رشد کند شاید فکر خوبی باشد که گلدان را تعویض نکنید اما با این کار به سلامت گیاه آسیب می‌زنید.

برای تعویض گلدان باید حسن یوسف را با دقت تمام از گلدان قدیمی‌اش خارج کنید سپس تا جایی که می‌توانید و به ریشه‌ها آسیب نمیزنید خاک باقیمانده روی ریشه‌ها را بتکانید. اگر ریشه‌های گیاه شما به دلیل کمبود فضا متراکم شده و گره خورده است باید به نرمی ریشه‌ها را ماساژ دهید تا گره ریشه‌ها باز شود و شکل مناسب را بگیرد. بهتر است گلدان جدیدی که انتخاب می‌کنید حدود پنج سانت از ارتفاع و قطر بزرگتر باشد. قبل از انتقال گیاه به گلدان جدید کمی خاک تازه به گلدان اضافه کنید تا گیاه را در همان عمقی بکارید که در گلدان قبلی کاشته بودید.

در اولین بار پس از تعویض گلدان آب بسیار زیادی به گیاه بدهید و در دفعه‌های بعدی مانند قبل آبیاری را انجام دهید. بهترین زمان برای تعویض گلدان حسن یوسف در اوایل بهار و زمانی که خاک گیاه کمی نمناک است. اگر از گلدانی سفالی استفاده می‌کنید باید بدانید که این گلدان‌ها رطوبت را از خاک گرفته و به خود جذب می‌کنند پس بهتر است اطراف گلدان را با پلاستیک بپوشانید تا رطوبت خاک حفظ شود.

 

کوددهی گیاه حسن یوسف

در طول مدت بهار و تابستان می‌توان ماهی یک‌بار به حسن یوسف کود مایع داد. در طول پاییز و زمستان نیازی به کوددهی نیست زیرا گیاه در حال استراحت است. اگر حسن یوسف را در خاک کاشته‌اید بهتر از کودهایی استفاده کنید که به آرامی تجزیه می‌شوند. برای داشتن برگ‌هایی بزرگ و خوش‌رنگ بهتر است از کودی استفاده کنید که سطح نیتروژن بالایی دارد.

 

هرس کردن گیاه حسن یوسف

حسن یوسف گیاهی پر شاخ و برگ است. اگر میخواهید این گیاه مرتب و پرپشت رشد کند می‌توان ساقه‌های پایینی گیاه را هرس کرد. ساقه‌های پایینی گیاه را با یک قیچی تیز و تمیز و از کمی بالاتر از گرهٔ برگ قیچی کنید این کار باعث می‌شود تا ساقه گیاه چند رشته شود و گیاه متراکم‌تر شود. همچنین می‌توانید برای شکل دادن یا جلوگیری از رشد بیش از حد گیاه آن‌را هرس کنید که البته الزامی نیست.

 

هرس کردن حسن یوسف

 

چگونگی تکثیر گیاه تکثیر حسن یوسف

تکثیر گیاه حسن یوسف به روش قلمه زدن ساقه

  1. قلمه را از گیاه جدا کنید. بخشی را از یک حسن یوسف بالغ برای کاشت انتخاب کنید باید به دنبال ساقه‌هایی بگردید که ۱۵-۱۰ سانتی متر طول دارند. ساقه را با کمک قیچی یا چاقوی تیز و تمیز، درست از بالای غده برگ ببرید. غده برگ، محل خروج برگ از ساقه است. از مکان همین یک برگی که جدا می‌شود، در آینده دو برگ رشد خواهد کرد و گیاه متراکم‌تر خواهد شد. قلمه را خیلی بزرگ انتخاب نکنید؛ چون یا ریشه نخواهد داد و حتی اگر ریشه نیز بدهد، به جای متراکم شدن علفی و بلند می‌شود.
  2. برگ‌های اضافی را حذف کنید. برگ‌های بخش پایینی ساقه را ببرید و فقط ۴ برگ در بخش بالایی ساقه بگذارید. هر بخشی از ساقه که در زیر آب یا خاک برود، باید عاری از هرگونه برگ باشد. حال قلمه برای کاشته شدن در خاک آماده است.
  3. قلمه حسن یوسف را در آب قرار دهید. قلمه را در یک لیوان پر از آب قرار دهید. سپس لیوان (یا هر بطری شیشه‌ای دیگر) را به مکانی روشن و دور از تابش مستقیم خورشید منتقل کنید. دمای اتاق باید بین ۱۵ الی ۲۳ درجه سانتی گراد باشد. اگر چند قلمه بریده‌اید، همه را در یک بطری قرار دهید.
  4. منتظر ریشه‌ها باشید. ریشه زدن معمولا پس از ۴-۳ هفته رخ می‌دهد. حتما تا زمان کامل شدن رشد ریشه‌ها، پیوسته آب لیوان را با آب تازه عوض کنید. هنگامی که طول ریشه به ۳ سانتی متر یا بیشتر رسید، قلمه برای کاشت در خاک آماده است. البته قلمه ریشه زده، برای مدت‌ها می‌تواند به رشد خود در آب ادامه دهد.
  5. قلمه‌های ریشه دار را بکارید. خاک را از قبل مرطوب کنید. گلدان ۱۰-۸ سانتی متری انتخاب کرده و طوری قلمه را در آن بکارید که بالای توپ ریشه ۲ سانتی متر یا بیشتر از لبه گلدان پایین ‌تر باشد. فضای اطراف قلمه را با باقی خاک‌های مرطوب شده پر کنید. خاک را در اطراف قلمه فشار دهید تا ارتباط خوبی بین خاک و سطح ریشه ایجاد شود.

 

تکثیر گیاه حسن یوسف به روش کاشت بذر

تکثیر حسن یوسف از طریق بذر نیز بسیار آسان است و اکثرا نتیجه می‌دهد. ساده ترین راه، آماده کردن یک سینی با خاک گلدان است که بذر گیاه را در سراسر آن پخش کرده باشیم. سپس یک لایه خاک دیگر بر روی آن اضافه کنیم تا بذرها دیده نشوند. حالا باید سینی را به مکانی نورگیر و روشن منتقل کنیم و خاک آن را همیشه نمناک نگه داریم و اجازه ندهیم بیش از حد خیس شود.

می‌تواند از یک پلاستیک برای روکش کردن سینی استفاده کرد تا رطوبت افزایش پیدا کند.

بعد از دو هفته باید شاهد جوانه زدن بذرها باشید و اگر پلاستیک بر روی سینی است حالا زمان جدا کردن آن است.

اجازه دهید تا جوانه‌ها قدری رشد کنند تا بتوانید آن‌ها را به گلدان منتقل کنید.

در زمان آب‌دهی دقت کنید که آب را از قسمت پایینی سینی بریزید تا ریشه گیاه بتواند آب را از زیر جذب کند. این کار باعث محافظت از نهال‌های جوان و ضعیف ما می‌شود.

 

سمی بودن گیاه حسن یوسف

برای انسان‌ها

به طور کلی، حسن یوسف برای انسان‌ها سمی و خطرناک نیست. در واقع، به نظر نمی‌رسد لمس و خوردن برگ‌های این گیاه سبب بروز بیماری در بدن ما شود. اما اگر پوست حساسی داشته و یا دستگاه گوارشی حساسی دارید، باید مواظب باشید. بعضی از انواع حسن یوسف حاوی عناصر سمی هستند، مانند دیترپن کولئونول. برای مثال شیره موجود در برگ‌های یک نوع خاص از حسن یوسف، ممکن است منجر به التهاب پوستی شود. اگر برگ این گونه خورده شود، این التهاب در دهان و گلو رخ خواهد داد. پس بهتر است کمی در کار با آن دقت کنید.

در حالی که حسن یوسف خطر خاصی برای انسان‌ها ندارد، اما روغن‌های موجود در این گیاه برای حیوانات خانگی کاملا سمی و خطرناک هستند. اگر یک سگ یا گربه بخشی از حسن یوسف را بخورد، عوارضی مانند اسهال، تهوع، افسردگی و یا از دست دادن اشتها در آن ایجاد می‌شود. اگر احتمال می‌دهید که حیوان خانگی شما این گیاه را خورده است، سریعا به دامپزشکی ببرید.

 

انواع گیاه حسن یوسف

حسن یوسف انگشت جوهری

حسن یوسف انگشت جوهری به خاطر برگ‌هایی که به شکل انگشتان دست یا پا است به این نام خوانده می‌شود. این گونه معمولا لبه‌هایی سبز رنگ دارد که مانند یک حاشیه، قسمت قرمز داخل را احاطه کرده است. طرح رنگ آمیزی برگ‌های این گونه به شکلی است که شبیه به انگشتان است.

 

inky finger

 

حسن یوسف واسابی

حسن یوسف واسابی رنگ‌بندی عجیبی ندارد و در یک رنگ سبز درخشان خلاصه می‌شود. برگ‌های سبز این گونه ظاهری لطیف دارند که چشم نواز است. معمولا این گونه را در کنار گونه‌های دیگر حسن یوسف می‌کارند تا ترکیب زیبایی به دست آید.

 

واسابی

 

حسن یوسف هندوانه‌ای

گونه‌ای بامزه که برگ‌هایی نیم‌دایره دارد. قسمت بیرونی برگ‌ها سبز رنگ و قسمت داخلی آن قرمز است. برگ‌های این گونه حسن یوسف شبیه به هندوانه است و به همین خاطر به این نام خوانده می‌شود.

 

 

 

حسن یوسف آتشین

اگر رنگ‌های پاییزی را دوست دارید، حسن یوسف آتشین بهترین انتخاب برای شما خواهد بود. رنگ نارنجی که روی برگ‌های موزون این گیاه قرار گرفته می‌تواند خانه شما را زیبا کند. گاهی لبه‌های این گیاه، خطی نارنجی‌تر یا قرمزتر، از داخل آن دارد که زیبایی آن را دوچندان می‌کند.

 

campfire

 

حسن یوسف شکوه لوکزامبورگ

این گونه حسن یوسف برگ‌هایی به رنگ قهوه‌ای پررنگ دارد که با حاشیه‌ای سبز رنگ احاطه شده است. لبه بیرونی برگ‌های این گیاه به شکل دندانه‌دار است که با رنگ متضادی که دارد بیشتر به چشم می‌آید. این گیاه گاهی در طول سال گلی آبی رنگ می‌دهد که البته در مقایسه با برگ‌هایش اصلا به چشم نمی‌آید و مانند گونه‌های دیگر حسن یوسف بهتر است این گل‌ها جدا شوند تا انرژی گیاه صرف برگ‌های خاصش شود.

 

glory

 

حسن یوسف طلوع فلوریدا

این گونه از حسن یوسف‌ها برگ‌هایی صورتی رنگ دارند. ظاهر برگ‌های این گیاه بسیار خاص و غیر معمول است. رنگ برگ‌های این گیاه از صورتی کم رنگ تا صورتی پر رنگ در تغییر است د حالی که در مرکز برگ‌ها رنگ بنفش پر رنگی وجود دارد که گاهی به سیاهی می‌زند.

 

sunrise of Florida

 

حسن یوسف اژدهای سیاه

رنگ‌های این گونه حسن یوسف بسیار زنده و درخشان است. بافت برگ‌ها به گونه‌ای است که آن‌را شبیه به مخمل می‌کند. این بافت مخملی را در کنار رنگ زنده برگ‌های گیاه قرار دهید تا یک ترکیب استثنایی به دست بیاید. ظاهر برگ‌های این گیاه نیز کمی خاص و غیر معمول است. لبه‌های نامرتب این گیاه این حس را منتقل می‌کند که برگ‌های آن پارچه‌ای است!

 

black dragon

 

حسن یوسف باترمیلک

این نوع حسن یوسف برگ‌هایی بلند و مثلثی شکل دارد که انتهای آن تیز است. ترکیبی مساوی از رنگ‌های سبز در گوشه و زردی ملایم در وسط برگ‌ها چیزی است که این گیاه به شما نشان می‌دهد.

 

buttermilk

 

حسن یوسف هنا

گونه‌ای دیگر از حسن یوسف که یادآور پاییز است. شکل ظاهری برگ‌های این گیاه کاملا شبیه به برگ‌های پاییزی است که در خیابان می‌ریزد. لبه‌های قرمز رنگ با مرکزی زرد رنگ که لکه‌های قرمز روی آن وجود دارد از مشخصات ظاهری این گونه است.

 

henna

 

حسن یوسف کنگ

رنگ اصلی این گونه از حسن یوسف سبز است و از حاشیه ضخیم آن شروع می‌شود و هرچقدر به مرکز نزدیک می‌شود به رنگ قرمز یا صورتی تغییر رنگ می‌دهد. این گونه از حسن یوسف نیز خودش انواع دیگری دارد که رنگ‌بندی‌های آن متفاوت است.

 

(kong)

 

مشکلات و بیماری های گیاه حسن یوسف

آفتاب سوختگی

از آنجا که حسن یوسف گیاهی سایه دوست است اگر در آفتاب شدید قرار بگیرد ممکن است برگ‌هایش بسوزد. این مساله باعث می‌شود برگ‌ها کم‌رنگ شوند، لبه برگ‌ها چروکیده یا سوخته شود و همچنین گاهی لکه‌هایی شفاف بر روی برگ ایجاد شود که بعدا تبدیل به سوراخ می‌شود. این نشانه‌ها با کم‌آبی یا آب‌دهی زیاد تشدید می‌شوند. برای جلوگیری از این مشکلات گیاه باید بخشی از روز را در سایه باشد مخصوصا در طول مدت آفتاب بعد از ظهر. اگر مجبورید گیاه را در آفتاب دائمی قرار دهید بهتر است سراغ گونه‌هایی از حسن یوسف بروید که طاقت بیشتری دارند.

 

پوسیدگی و فاسد شدن ریشه

آب‌دهی زیاد می‌تواند باعث ایجاد مشکلات قارچی مانند گندیدن ساقه یا ریشه شود. حسن یوسف خاکی مرطوب و دارای زهکشی عالی را برای زندگی خود ترجیح می‌دهد، نه خاکی خیس و غرقاب شده. اگر خاک نتواند آب اضافی را از خود عبور دهد، می‌تواند سبب پوسیدگی ریشه و ساقه شود. این پوسیدگی در نهایت به قهوه‌ای شدن برگ‌های حسن یوسف منجر شده و حتی ممکن است آن را نابود کند. اگرچه مالچ به حفظ رطوبت در داخل خاک کمک شایانی کرده و مانع از رشد علف‌های هرز می‌شود، اما می‌تواند مشکل ساز نیز باشد. اگر مالچ در تماس مستقیم با بدنه و ساقه‌های نازک گیاه قرار بگیرد، سبب ایجاد پوسیدگی در آنها خواهد شد.

اگر هرگونه نشانه‌ای از پوسیدگی یا گندیدن در ریشه یا ساقه مشاهده کردید به سرعت قسمت‌های خراب را از گیاه جدا کنید و گیاه را به خاک تمیز دیگری منتقل کنید. برای این‌کار باید گیاه را به آرامی از گلدان یا باغچه خود خارج کنید، مقداری آب تمیز آماده کنید و ریشه‌ها را به آرامی بشورید تا کثیفی‌ها تمیز شود. سپس ریشه را بررسی کنید و قسمت‌های خراب را ببرید. همین کار را با ساقه‌های خراب هم انجام دهید.(اگر قسمت مرکزی ریشه خراب شده باشد، گیاه قابل بازیابی نیست و باید از بین برود). حالا گیاه را به خاکی تمیز منتقل کنید. هیچ‌گاه گیاه را به همان خاک قبلی منتقل نکنید. در حین انجام کار قیچی خود را باید تمیز کنید تا هیچ گونه کثیفی و قارچی روی آن نماند. برای این‌کار یک قسمت مایع سفید کننده را با سه قسمت آب ترکیب کنید و قیچی را بشورید.

 

سفیدک کرکی

سفیدک کرکی بیماری دیگری است که برای حسن یوسف‌های درون باغچه رخ می‌دهد. معمولا گیاهان داخل خانه از این بیماری در امان هستند. اما بروز سفیدک کرکی در گلخانه‌ها شایع‌تر است، در واقع هر محیط دیگری که دارای رطوبت بالایی باشد زمینه را برای حضور این قارچ فراهم می‌کند.

سفیدک کرکی یک بیماری قارچی است که توسط اسپورهای هوابرد ایجاد می‌شود. نشانه‌های درگیری گیاه با این قارچ، ظاهر شدن نقاط و لکه‌های ریز بر روی برگ‌ها یا تغییر شکل ساقه، و در موارد حاد ریزش برگ‌ها هستند. برای حل این مشکل کافی است از روغن نیم استفاده کنید. روغن نیم را به زیر و روی برگ حسن یوسف اسپری کنید. هر چند روز یک‌بار اینکار را تکرار کنید تا نشانه‌های سفیدک از بین برود و دست آخر برگ‌های آسیب دیده را بعد از درمان، هرس کنید. اگر احساس کردید حسن یوسف شما به این بیماری مبتلا شده است، او را با یک کیسه پلاستیکی بپوشانید و از سایر گیاهان دور کنید. بدین شکل از پخش قارچ جلوگیری خواهید کرد. سپس با محلول ضدقارچ (و یا محلول آب و صابون باغبانی) تمام سطوح گیاه را اسپری کنید.

برای جلوگیری از ایجاد بیماری‌های قارچی در حسن یوسف، هرگز برگ‌ها را خیس نکنید. آبیاری از بالای گیاه را نیز فراموش کرده و آب را درست در خاک بریزید.

 

سیاه شدن ساقه حسن یوسف

آبیاری بیش از حد و تهیه نامناسب خاک گلدان موجب سیاه شدن ساقه حسن یوسف می شود.

 

کم رنگ شدن برگ های گیاه

اگر نور کافی به حسن یوسف نرسد گیاه علفی می شود و رنگ دانه های خود را از دست می دهد. بهترین مکان برای قرار دادن گیاه، پشت پنجره جنوبی است. بهتر است در فصول رشد ( بهار و تابستان ) گیاه را با کود کامل تغذیه کنید.

 

محصولات پر فروش!

 

زرد شدن و ریختن برگ های پایین

با مشاهده زرد شدن و ریختن برگ های پایین ، آبیاری را کم کنید و زهکش گلدان را بازدید کنید.

 

ریزش برگ ها

خشکی هوا و نور مستقیم و شدید خورشید موجب می شود برگ ها خشک شده و بریزند. سرما و آبیاری بیش از اندازه موجب می شود برگ ها سالم باشند اما بریزند .

 

علت بی حال شدن حسن یوسف

بی حالی برگها و ساقه های حسن یوسف عوامل مختلفی می‌تواند داشته باشد. ممکن است این مشکل به دلیل خشکی کشیدن بیش از حد گیاه، آبیاری زیاد، سرمای زیاد، کمبود نور و یا از همه مهم تر دریافت نور مستقیم خورشید باشد. بهتر است در مورد گیاهتان تمامی موارد ذکر شده را بررسی کنید و به محض  پبدا کردن مشکل در صدد رفع آن اقدام کنید.

 

ایجاد نقاط سوخته روی برگ

علت سوختگی برگ حسن یوسف میتواند از غبار پاشی در جلوی نور مستقیم خورشید باشد. بهتر است برای غبار پاشی ساعاتی در روز را انتخاب کنید که گیاه در مقابل نور آفتاب نباشد. همچنین تابش مستقیم نور خورشید برروی گیاه به مدت طولانی نیز سبب بروز این مشکل خواهد شد.

 

بلند شدن بیش از حد ساقه حسن یوسف

اگر گیاه جوان باشد، دلیل آن می‌تواند نور کم و هرس نکردن شاخه‌ها باشد. برای حل این مشکل، باید سعی کنید در اولین فرصت، هرس را انجام داده و گیاه را به مکان پر نور تری منتقل کنید. در صورتی که گیاه مسن باشد، این اتفاق امری طبیعی است.

4 دیدگاه برای “هرآنچه باید از حسن یوسف بدانید

  1. سمانه میگوید:

    سلام وقت بخیر.امکانش هست راهنماییم کنید که درختچه حسن یوسف رو از کجا میتونم تهیه کنم

  2. سیس میگوید:

    آیا حتما باید گل گیاه حسن یوسف را جدا کرد؟ اگر بله لطفاً توضیح دهید دقیقا چگونه باید این کار را انجام داد

    • گلگونه میگوید:

      سلام وقتتون بخیر
      خیر الزامی به چیدن گل حسن یوسف نیست، اما برای رشد بهتر گیاه میتونید گل آن را با قیچی یا تیغ استریل شده جدا کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *