گیاه فیکوس با برگ های چرمی زیبایش انواع بسیار متفاوتی دارد و در رنگ های مختلفی موجود می باشد. در این مقاله می خواهیم به بیماری فیکوس بپردازیم و راجع به مشکلاتی که به آن دچار می شود مانند: زرد شدن برگ فیکوس ، آفت فیکوس و… و نحوه درمان بیماری فیکوس صحبت کنیم.
خشک و لوله شدن برگ ها:
دلیل ایجاد این مشکل نور مستقیم خورشید و یا دیر شدن زمان آبیاری گیاه است که موجب خشک و لوله شدن برگ های گیاه می شود.برای رفع این مشکل می توانید گیاه را به مدت 15 دقیقه داخل تشت آب قرار دهید.
همچنین دادن کود بیش از اندازه به گیاه می تواند موجب لوله شدن برگ های گیاه می شود.
زرد شدن برگ فیکوس:
آبیاری بیش از اندازه و خیس و غرقابی بودن خاک موجب ایجاد این مشکل می شود.ادامه ی این شرایط موجب پوسیدگی ریشه این گیاه و نابودی آن می شود.برای جلوگیری از ایجاد این مشکل اجازه دهید تا بین دو آبیاری خاک سطح گلدان خشک شود و سپس مجددا اقدام به آبیاری کنید.
رنگ پریدگی و ریز شدن برگ های جدید:
دلیل رنگ پریدگی و ریز شدن برگ های گیاه یا توقف رشد آن نشان دهنده ی کوچک بودن گلدان یا کمبود مواد مغذی خاک است.ریشه ها را بازدید و در صورت نیاز گلدان گیاه را با گلدان یک سایز بزرگتر تعویض کنید.در غیر اینصورت با کود مناسب گیاه را تقویت کنید.
بی رنگ شدن برگ ها:
نور زیاد این مشکل را ایجاد می کند ، برای رفع آن گیاه را به مکان پرنور تری منتقل کنید.
ایجاد لکه های قهوه ای بر روی برگ ها و ریزش آن ها:
این مشکل معمولا به علت سرد بودن هوا بروز میکن.در صورت ایجاد این مشکل گیاه را به مکان گرم تری منتقل کنید.
ایجاد لکه های سوخته بر روی برگ ها:
دلیل آن رطوبت کم محیط یا غبارپاشی در زیر نور مستقیم آفتاب است.
ریزش برگ های پایینی فیکوس الاستیکا:
این مشکل ممکن است در دو صورت پیش آید:
۱ – سن گیاه شما زیاد است . که این خود یک امر طبیعی د رمیان همه ی گیاهان می باشد.
۲ – آبیاری بیش از اندازه ممکن است باعث این مشکل شود . در هر صورت عوامل را بررسی کرده و نسبت به آن اقدام کنید.
برای خرید گیاه فیکوس الاستیکا کلیک کنید.
آفات فیکوس الاستیکا:
لکه برگی قارچی:
در شرایط گرم و مرطوب بیماری لکه برگی قارچی ممکن است ظاهر شود. تمیز کردن برگهای بزرگ این گیاه نقش موثری در جلوگیری از فعالیت آفات و همچنین شادابی و ظاهر زیبای این گیاه دارد.
شپشک آرد آلود:
از علائم و نشانه های حضور این آفت وجود زخمهای پنبهای شکل سفید رنگ در سطح برگ ها و ساقه ی گیاه است. برای حل این مشکل هر دو هفته یکبار تا رفع کامل علائم با سم حشره کش نفوذی گیاه را سم پاشی کنید.همچنین استفاده از پنبه ی آغشته به آب و صابون و پاک کردن برگ ها و ساقهی گیاه با ان می تواند در کاهش آفت بسیار موثر باشد.
کنه قرمز:
وجود لکه های زرد زنگ بر روی برگ ها و وجود زخم هایی مانند تار عنکبوت در سطح زیرین برگ ها نشانه ی وجود این آفت است. برای رفع مشکل هر دو هفته یکبار با سم کنه کش سمپاشی کنید و این کار را تا از بین رفتن کامل علائم ادامه دهید. غبارپاشی نیز در کاهش آفت موثر است.
تشکیل تارهای عنکبوتی در زیر برگ ها:
کنه ی تار عنکبوتی قرمز به گیاه شما حمله کرده است. برای جلوگیری و نابود کردن آنها می توانید از سم های شیمیایی مثل مالاتیون و پالیزین استفاده نمایید.