انواع فیلودندرون

انواع فیلودندرون

فیلودندرون ها، گیاهانی با جثه بزرگ که بومی آمریکای جنوبی و مناطق گرمسیری هستند. این گیاه از خانواده بزرگ آراسیا است که بیش از ۴۸۹ گونه از آن شناخته شده می‌باشد. از آنجایی که نگهداری از انواع فیلودندرون چندان دشوار نیست، به راحتی می‌توان آن را در خانه و یا در دفتر کار و غیره نگهداشت.

 

روش‌های نگهداری و پرورش گل فیلودندرون

فراهم کردن شرایطی همانند جنگل‌های جنوبی آمریکا برای انواع فیلودندرون حس خوشایندی را فراهم می‌کند و گیاه با رشد بسیار خوبی مواجه خواهد شد به همین دلیل برای رسیدگی و نگهداری از فیلودندرون کافیست شرایط نور و دما را به خوبی فراهم کرد تا رشد گیاه با اختلال روبرو نگردد.

 

آبیاری مناسب گیاه

مرطوب بودن خاک نیاز الزامی فیلودندرون می‌باشد، اما در آبیاری این گل گرمسیری نباید زیاد از حد افراط کرد و یا آب کم در اختیارش گذاشت چرا که در هر دو حالت برگ‌های گیاه شروع به پژمرده شدن می‌کند و باید آن را کنترل نمود، کافیست به خاک گلدان یا باغچه توجه شود و در صورت خشک شدن خاک، اقدام به آبیاری نمود. برگ‌های گل فیلودندرون در زمان بی آبی شروع به قهوه‌ای شدن می‌کند و باید خوب آبیاری شود، در مقابل اگر غوطه ور در آب بماند سبب پوسیدگی ریشه خواهد شد.

 

خاک مناسب

بهترین خاک، آن است که به خوبی مغزی شده و از هر لحاظ غنی باشد و درصد وجود مواد آلی در خاک بالا باشد و همچنین قدرت زهکشی عالی داشته باشد در چنین خاکی گیاه فیلودندرون به خوبی رشد خواهد کرد، همچنین خاک گلدان می‌تواند ترکیبی از ماسه و خاک برگ باشد.

 

نور لازم

گل فیلودندرون برای رشد میسر خود به نور خورشید نیازمند است اما این نور خورشید نباید به طور مستقیم باشد اگر نور مستقیم و بیش از حد به گل بتابد برگ‌های گل به صورت چندتایی شروع به زرد شدن می‌نماید در نتیجه باید محل گل را عوض کرد تا نور غیر مستقیم باشد.

 

دمای مورد مطلوب گیاه

دمایی که انواع فیلودندرون در آن بهترین بازدهی و رشد مناسب را دارد بازه‌ی ۲۱ تا ۲۷ درجه سانتی‌گراد می‌باشد. به خاطر روحیه گرمسیری فیلودندرون این دما در شب‌های سرد حداقل تا ۱۰ درجه سانتی گراد باید باشد چون گیاه تحمل دمای پایین و سرما را ندارد.

با تمام این تفاصیل سرما و گرمای زیاد باب میل فیلودندرون نیست.

 

کوددهی مناسب و به‌موقع

از آنجایی که فیلودندرون رشد سریعی دارد بنابراین باید به خوبی تغذیه شود و کمبودی از نظر کوددهی نداشته باشد. با کوددهی به موقع و مرتب به گیاه، فیلودندرون سالم‌تری داریم و برگ‌های زیبای این گیاه جوان تر و بزرگ‌تر خواهند بود.

 

فیلودندرون به کودی برای تغذیه نیاز دارد که ترکیبی از فسفر، ازت و پتاسیم باشد. در کوددهی باید حد اعتدال را رعایت کرد. در فصول سرد سال هر یک ماه کوددهی صورت می‌گیرد. اما در فصول گرم سال هر ۱۴ روز باید به گیاه کود داد.

 

انتخاب گلدان و بهترین  زمان برای تعویض آن

با بیرون زدن ریشه از سوراخ‌های گلدان وقت آن رسیده است که گلدان را عوض نمود و به یک گلدان بزرگ‌تر انتقال داد که بهتر است گلدان را به طور سالانه عوض کرده وبهترین زمان آن در آخر بهار و یا اول تابستان است.

 

آفات و بیماری های درگیر کننده گیاه

گل فیلودندرون جزو گل‌های آپارتمانی قرار دارد اگرچه رسیدگی و نگهداری از گل‌های آپارتمانی کمی از حساسیت و وسواس زیادی برخوردار می‌باشد اما در مورد فیلودندرون کمی از این بابت خیالمان راحت است زیرا این گل به این آسانی دچار بیماری و آفات نمی‌شود با این حال بایستی گیاه را چند وقت یکبار به خوبی بررسی کرد تا از سالم بودن آن اطمینان حاصل نمود.

 

بیماری‌هایی که ممکن است گیاه به آن مبتلا شود:
  • شته
  • کنه های عنکبوتی
  • تریپس
  • پوسیدگی ریشه

 

راه‌های مقابله با آفات و بیماری‌ گیاه فیلودندرون:
  • جدا نمودن گل آسیب دیده از سایر گیاهان تا خطری برای دیگر گل‌ها ایجاد نشود.
  • شستشوی برگ‌ها با کمک محلول آب و صابون بعد از نابودی کامل آفات.
  • کل گیاه با آب روان و گرم کاملا شسته شود.

 

روش‌های نگهداری و پرورش گل فیلودندرون

 

فیلودندرون یک گیاه سمی

انواع فیلودندرون‌ها را گیاهان سمی می‌گویند زیرا در ساختار گیاه میزان زیادی اگزالات کلسیم موجود می‌باشد، که اگر خورده شود سبب مسمومیت خواهد شد به این دلیل خوب است در دسترس حیوانات خانگی و همچنین کودکان نباشد.

علائم مسمومیت با فیلودندرون در حیوان و انسان

 

در حیوانات
  • ترشح بزاق
  • استفراغ
  • کاهش اشتها
در انسان‌ها
  • سوزش دهان و گلو
  • حالت تهوع
  • استفراغ
  • اسهال و تورم
  • تاول دهان و زبان

 

 فیلودندرون رونده

این نوع برگ‌هایی به رنگ سبز تیره و به شکل قلب و رشدی به سمت بالا دارند. این نوع را بیشتر در گلدان‌های آویزی نگه می‌دارند.

 

 فیلودندرون رونده

 

 فیلودندرون غیر رونده

برگ‌های این نوع خیلی بزرگ هستند و رنگ آن‌ها سبز می‌باشد و فرایند رشد آرامی دارند.

 

 فیلودندرون غیر رونده

 

انواع گل های فیلودندرون

همونطور که گفته شد انواع مختلفی از گیاه فیلودندرون در جهان موجود است که در مقاله ما فقط تعدادی از آنها را به شما معرفی خواهیم کرد.

 

گل فیلودندرون قرمز

این نوع گل فیلودندرون هیبریدی است و گیاهی است که گل هایش به سمت بالا رشد می کنند و برگ های آن متمایل به قهوه ای هستند و به قرمز نیز شبیه می باشند و زمانی که برگ های آن باز می شود و گیاه بالغ می شود ، رنگ سبز پررنگ آن ها رد پایی از رنگ قرمز پیدا می کنند.

 

Philodendron red flowers

 

گل فیلودندرون براسیل

این نوع فیلودندرون ترکیبی از چند نوع می باشد که این نوع گل ها باید حالتی آویزان داشته باشند و ترکیبی از رنگ های سبز پررنگ و روشن می باشند و در هوای گرم رشد بهتری دارند.

 

Phyllodendron brasil flowers

 

گل فیلودندرون اوکسی کاردیوم

این گل فیلودندرون به برگ های قلبی شکلش معروف است که سبز پررنگ هستند و می تواند فضا را از آلودگی ها پاک کنند.

 

گل فیلودندرون اوکسی کاردیوم

 

فیلودندرون اسکاندیس

رایج ترین گونه بالا رونده گیاه فیلودندرون است. برگ ها در این گونه قلبی شکل هستند که حداقل ۱۰ سانتی متر طول دارند. ارتفاع این گیاه تا ۱۲۰ سانتی متر می رسد و این گیاه مقاومت زیادی نسبت به نور کم دارد.

 

گونه فیلدندرون اسکاندیس بالارونده دارای ساقه ای نازک، برگ های قلبی شکل با رنگ سبز نسبتا روشن و نوک کشیده و تیز هستند که از نظر شکل ظاهری با پوتوس اشتباه گرفته می شود.

 

فیلودندرون اسکاندیس

 

فیلودندرون گوش گرگی

این گیاه دوستدار گرما و رطوبت است و در هر شرایط نوری به جز نور شدید و سایه شدید قابل نگهداری است همچنین گیاهی سمی برای کودکان و حیوانات خانگی است.

 

فیلودندرون گوش گرگی 

 

فیلودندرون ایمپریال

این گیاه مقاوم در برابر  شوری است و ساقه ای مشخص و افراشته دارد همچنین به نور متوسط نیاز دارد اما در برابر نور کم مقاوم هست. فیلودندرون امپریال رونده تهاجمی با برگ های سبز و باریک و برجسته قرمز یا سبز رنگ است. این گیاهان به دلیل برگهایشان بسیار ارزشمند هستند، که دارای قسمتهای زیرین مایل به قرمز و رنگی هستند که هنگامی که از روی یک سطح به صورت آویز رشد می کنند، نمای زیبایی ایجاد می کنند.

 

فیلودندرون ایمپریال

 

فیلودندرون سلوم

گیاهی نسبتا بزرگ است و فضای بزرگی برای رشد نیاز دارد. گسترش این گیاه در حدود ۱۵۰ سانتی متر است. هر برگ در حدود ۶۰ تا ۹۰ سانتی متر طول دارد. در نور خوب رشد میکند.این گیاه فاقد ریشه هوایی است. برگ‌های جوان آن مدور است و به تدریج که بزرگ و پهن شد، دندانه‌های عمیقی پیدا می‌کند به طوری که گیاه شبیه برگ انجیری می‌شود. قطر برگ‌ها به ۶۰ سانتیمتر می‌رسد و پس از افتادن برگ، جای آن روی تنه مانند تکه‌ای باقی می‌ماند.

 

فیلودندرون سلوم 

 

فیلودندرون زانادو ( برگ انجیری مینیاتوری)

گیاهی فشرده است . هر کدام از برگ ها ۱۵ تا ۲۰ بریدگی دارد. گسترش این گیاه بیشتر از ارتفاع آن است. نسبت به سایر گونه ها نیازمند نور بیشتری است. فیلودندرون زانادو را به راحتی می توانید از دیگر گونه های فیلودندرون تشخیص دهید و آن به دلیل منحصر به فرد بودن شکل برگ است که دارای برش های عمیق و به رنگ خاکستری مایل به سبز می باشد

 

فیلودندرون زانادو ( برگ انجیری مینیاتوری)

 

فیلودِندرون ماندایانوم

از پیوند دو گونه فیلودندرون هاستاتوم و فیلودندرون اوربسانس توسط یک باغبان آمریکایی به نام ماندا بدست آمد. شکل برگ‌ها کشیده و قلبی شکل و به رنگ قرمز مایل به قهوه‌ای است. فقط در گلخانه‌های گرم و مرطوب رشد می‌کند و می‌توان از ریشه‌های نابجای آن گیاه جدید تولید کرد. لازم است به طور مرتب روی سطح برگ‌ها را اسپری نمود و داربست یا قیمی برای آن فراهم آورد.

 

فیلودِندرون ماندایانوم 

 

فیلودِندرون رد امرالد

از انواع حساس است و احتیاج به ایجاد شرایط مناسب دارد. رنگ برگ‌ها سبز تیره و در قسمت زیرین متمایل به ارغوانی است. برگ‌ها به شکل پیکان و دارای ریشه‌های نابجا می‌باشند.

 

Philodendron rejected Emerald

 

فیلودِندرون اندریانوم

دارای برگ‌های قلبی شکل و طویل است. برگ‌های جوان آن مخملی به رنگ سبز متالیک و از گیاهان حساس به سرما و خشکی هواست. این گیاه را طلای سیاه نیز می‌نامند. برگ‌های آن شبیه آنتریوم است. طول گیاه به ۶۰ تا ۷۰ سانتیمتر می‌رسد. زیر برگ به رنگ ارغوانی است و به تدریج که برگ‌ها بزرگ می‌شوند به رنگ سبز ارغوانی در می‌آیند که با رگبرگ‌های سفیدی که دارد جلوه خاصی به محیط می‌دهد.

 

 

فیلودِندرون اندریانوم 

 

فیلودِندرون پاندورافورم

این گیاه خزنده و دارای ریشه هوایی نابجا است. شکل برگ‌ها در ابتدا بیضی شکل و به تدریج کشیده شده و در آن بریدگی ایجاد شده و به شکل ویولن در می‌آید. به همین دلیل به آن گیاه ویولنی نیز می‌گویند. دارای رنگ سبز کاهویی و ساقه‌های آن بند بند است و باید آن را بروی تکیه گاه قرار داد تا رشد منظمی داشته باشد.

 

فیلودِندرون هاستاتوم

دارای برگ‌های پیکان مانند با رنگ براق سبز تیره و به نام گوش فیل مشهور است.

 

فیلودِندرون هاستاتوم 

 

فیلودِندرون بورگاندی

دارای برگ‌های پیکانی و ریشه هوایی نابجا و برگ‌های جوان به رنگ قرمز و به تدریج به رنگ سبز تیره در می‌آیند. سطح زیرین برگ به رنگ شرابی تیره است.

 

فیلودِندرون بورگاندی

 

فیلودِندرون الگانس

این گیاه دارای برگ‌های پهن با شکاف‌های عمیق است. برگ‌ها چرمی مانند و به رنگ سبز روشن است.

فیلودِندرون الگانس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *